Neuritogen

Neuritogen

Popis produktu

Doplněk stravy s obsahem kurkuminu, resveratrolu, extraktu z Mangifera indica a vitamínů B2, B6 ve formě s usnadněným vstřebáváním. Vitamíny B2 a B6 přispívají k normální činnosti nervové soustavy, posiluje imunitu a má protiparazitální účinek.

Jaké jsou účinky aktivních složek přípravku Neuritogen®?

KurkuminKurkumin je polyfenolická sloučenina patřící mezi antioxidanty, tedy látky, které umí zpomalovat poškození buněk volnými kyslíkovými radikály. Zvýšená tvorba volných kyslíkových radikálů může poškozovat lidský organismus, např. nervovou tkáň. Kurkumin pomáhá kontrolovat nepříznivé procesy v organizmu.

ResveratrolResveratrol je polyfenolická sloučenina. Klinická studie Du Q. et al. Synergistic anticancer effects of curcumin and resveratrol in Hepa1-6 hepatocellular carcinoma cells. Oncol Rep. 2013 May; 29(5):1851-8. doi: 10.3892/or.2013.2310. Epub 2013 Feb 27. popisuje synergie mezi kurkuminem a resveratrolem. Resveratrol má také pozitivní vliv na činnost kardiovaskulárního systému. Extrakt z Mangifera indica Extrakt z Mangifera indica je připravený v poměru 6:1.

Vitamin B2 (riboflavin) – přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, – přispívá k normální činnosti nervové soustavy, – přispívá k udržení normálního stavu zraku, – přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, – přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Vitamin B6 (pyridoxin)

  • patří do skupiny ve vodě rozpustných vitaminů,- přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, – přispívá k normální činnosti nervové soustavy, – přispívá k normální psychické činnosti,
  • přispívá k normální funkci imunitního systému, – přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Sójový lecitin Díky podobnosti s biologickými membránami se lecitin (fosfatidylcholin) používá pro zlepšení přenosu některých látek přes membrány (např. polyfenolů kurkuminu a resveratrolu). Piper nigrum Extrakt z pepře černého významně zpomaluje potlačením jaterní metabolizace odbourávání ně- kterých aktivních látek (např. kurkuminu). Sou- časně vitalizuje nervový systém a má významné antioxidační vlastnosti. Obsažené alergeny jsou uvedeny kurzívou. Jak užívat Neuritogen® Doporučená dávka je 1-2 tablety denně před jídlem. Vyšší dávkování je možné jen po konzultaci s lékařem. Upozornění Neužívejte v případě přecitlivělosti na jakoukoliv složku přípravku. Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Doplněk stravy není náhradou pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Nepoužívejte po uplynutí doby spotřeby vyznačené na obalu. Přípravek není určen pro děti a těhotné ženy. Neuritogen® neobsahuje lepek, sacharózu, umělá barviva ani konzervanty.

Bohužel jak jsem zjistil tak firma jej 11/2023 přestala vyrábět.

Tady perlička :

Napsal jsem dotaz na ministerstvo zdravotnictví: mzcr@mzcr.cz

Dobrý den.

S Vaší vládou to jde v ČR od devíti k pěti.

Kde nyní seženu doplněk stravy Neuritogen ?

Ještě nedávno byl všude.Nyni nikdo neví?

Doplněk stravy s obsahem kurkuminu, resveratrolu, extraktu z Mangifera indica a vitamínů B2, B6 ve formě s usnadněným vstřebáváním. Vitamíny B2 a B6 přispívají k normální činnosti nervové soustavy, posiluje imunitu a má protiparazitální účinek.
Neuritogen®

Vážený pane Fojtíku,

odbor ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví obdržel dne 26. 1. 2024 Váš dotaz ohledně doplňku stravy.

S Vaším dotazem Vám doporučujeme obrátit se na Ministerstvo zemědělství (informace pro veřejnost: 221 812 425, 221 811 111, e-mail: info@mze.cz, posta@mze.cz), neboť problematika doplňků stravy je v gesci Ministerstva zemědělství.

S pozdravem

Bc. Lenka Hessová

Ministerský rada

Oddělení hygieny výživy, předmětů běžného užívání, dětí a mladistvých

Odbor ochrany veřejného zdraví

Ministerstvo zdravotnictví

Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2

Tel.: +420 224 972 190

mail: lenka.hessova@mzcr.cz; www.mzcr.cz

Vážený pane Fojtíku,

k Vašemu dotazu uvádím následující:

Ministerstvo zemědělství nevede evidenci prodejců doplňků stravy v České republice. K vyhledání doplňku stravy je možné využít veřejně dostupné zdroje, jako např. internet.

S pozdravem

Ing. Lenka Bradáčová

Odd. pro úřední kontroly v potravinovém řetězci

Ministerstvo zemědělství

Těšnov 17, 110 00 Praha 1

Lenka.Bradacova@mze.gov.cz

www.eagri.cz

5 komentářů u „Neuritogen

  1. karten Autor příspěvku

    Vážený pane,
    k 1.11.2023 byl ukončen prodej a distribuce doplňků stravy Neuritogen tbl 30 a Neuritogen tbl 90 z výroby naší společnosti Angelini Pharma Česká republika s.r.o.

    Výrobu a distribuci přípravku Neuritogen převzala společnost LERAM Diagnostic s.r.o., která pracuje na co nejrychlejším uvedení přípravku zpět na trh v ČR.

    Případné další dotazy ohledně dostupnosti přípravku Vám nejlépe zodpoví společnost LERAM Diagnostics s.r.o. nebo partnerská LERAM Pharmaceuticals s.r.o. (info@leram-pharma.cz).

    S pozdravem,
    Eva Juřicová
    CZ & SK MEDICAL ADVISOR
    Angelini Pharma Česká republika s.r.o.
    Palachovo náměstí 799/5 – 625 00 Brno, Czech Republic

    M + 420 604 220 139
    eva.juricova@angelinipharma.com
    http://www.angelinipharma.com

  2. karten Autor příspěvku

    info@drmax.cz
    Dobrý den.
    Existuje plnohodnotná náhrada?
    Výrobce odpískal 11/23 výrobu a na trhu už není k sehnání.

    Popis produktu
    Doplněk stravy s obsahem kurkuminu, resveratrolu, extraktu z Mangifera indica a vitamínů B2, B6 ve formě s usnadněným vstřebáváním. Vitamíny B2 a B6 přispívají k normální činnosti nervové soustavy, posiluje imunitu a má protiparazitální účinek.

    Předem děkuji za odpověď.
    —————————————————————————————————————————————————
    Dobrý den pane Fojtíku,
    reaguji na Váš e-mail týkající se náhrady za přípravek Neuritogen.

    Vašemu dotazu se budeme věnovat v nejbližším možném termínu. V závislosti na typu zprávy bude zpracována během 1 – 4 pracovních dní.
    Prosíme Vás tímto o trpělivost a vyčkání, než Vám bude zaslána odpověď přímo od magistry z našeho Odborného poradenství.

    Děkuji za pochopení.
    V případě jakýchkoli dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat, rádi Vám pomůžeme.

    S pozdravem a přáním pěkného dne
    Jakub Zbořil
    Senior specialista péče o zákazníky Dr. Max
    Telefon: 516 770 100 (Po-Pá 8:00 -19:00)
    e-mail: info@drmax.cz web: http://www.drmax.cz

  3. karten Autor příspěvku

    Moje osobní zkušenost s tímto doplňkem stravy je velmi dobrá.Po očkovaní na pneumokoka (Prevenar 13 ) jsem měl vedlejší účinky a na 72 dní jsem přestal chodit a byl upoutaný na lůžku.Praktická lékařka mi tehdy dala právě zmíněný Neuritogen a já se během pěti dnů postavil na nohy a pomalu mě přestali bolet záda a sedací nerv.Od té doby kdykoliv jsem citil , že mě začínají bolet záda stačilo vzit po dva dny tabletku ráno a večer a byl klid.

Napsat komentář